Perşembe, Mart 28, 2024
Home > Estetik Ameliyatlar > Karın germe estetiği

Karın germe estetiği

Karın Germe ameliyatı için en uygun adaylar, karın bölgesinde egzersiz ile giderilemeyen sarkıklık ve gevşeklik şikayeti olan kadın ve erkeklerdir. Birkaç gebelik sonrası karın derisi ve kasları normale dönemeyecek kadar deforme olmuş kadınlar için özellikle çok yararlıdır. Karın Germe ameliyatında karın bölgesinde oluşmuş çatlakların büyük bir kısmı da fazla deri ile birlikte yok edilmektedir.Deri elastikiyetinin kaybı ile birlikte bir miktar yağlanma şikayeti olan daha yaşlı hastalarda da bu ameliyat iyi sonuç vermektedir. Bazen liposuction ile birlikte sadece karın alt bölgesinin gerilmesi(mini abdominoplasty) ile sorun çözümlenebilir. Doktorunuz karın bölgesinde toplanan yağ miktarı, derinin elastikiyeti ve karın kaslarının durumuna göre size en uygun tedaviyi önerecektir.

Önemli ölçüde zayıflamayı planlayan hastalar Karın Germe ameliyatını ertelemelidir. Aynı zamanda yakın gelecekte hamile kalmayı düşünen kadınlar ; ameliyat sırasında sıkılaştırılan karın kasları gebelik ile gevşeyebileceğinden, ameliyat olmak için gebelik sonrasını beklemelidirler.Doğum sonrasında karın germe ameliyatı en erken 1 yıl sonra yapılabilir.

Cerrahi teknik

Karın Germe ameliyatı genellikle hastanede ve genel anestezi altında yapılır. Eğer liposuctionla birlikte mini abdominoplasty yapılacaksa cerrahın tercihine bağlı olarak ameliyat sedasyonla birlikte lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilir. Ameliyat türüne göre işlem 2-4 saat sürer.

Karın germe ameliyatında öncelikle liposuction ile karın ve bel bölgesindeki fazla yağlar alınır, sonra her iki kalça kemiği arasında kasıklardan ve kıllı bölgenin hemen üzerinden geçen bir kesi ile tüm karın derisi kaburgaların seviyesine kadar serbestleştirilir. Göbek deliği de serbestleştirilir. Karın kaslarının yeniden organizasyonu ve gerginleştirilmesinden sonra cilt gerilir ve fazla deri kesilir. Göbek deliği için yeni bir yuva oluşturulur ve göbek bu yuvaya dikilir. Kesi bölgesi katlar halinde dikilir ve deri altına sıvı ve kan toplanmasını önlemek içi bir dren konur.

Mini Karın Germede ise göbek deliği yerinde kalır. Yine karın alt bölgesinden insizyon ile girilerek karın derisi göbeğe kadar ve mümkün olduğunca göbek üstüne doğru serbestleştirilir. Karın kasları yeniden organize edilerek gerginleştirilir. Fazla deri kesilir ve yine dren konularak, kesi bölgesi katlar halinde dikilir.

KARIN GERME AMELİYATI SONRASI:

Karın germe işleminden sonra ilk birkaç gün, karın bölgenizde doku şişmesi söz konusu olacağından ; ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilen bir rahatsızlık ve ağrı duyabilirsiniz. Uygulanan cerrahi işlemin derecesine göre, birkaç saat sonra evinize yollanabilir veya hastanede 1-2 gün kalabilirsiniz.
Önceleri doğrulmanız her zaman tam mümkün olmamakla birlikte, en kısa zamanda yürümeye başlamanız gerekir.

Karın Germe Ameliyatı sonrası, hastanın daha düz, daha ince bir karnı olacaktır. Drenler sıvı geliş miktarına göre birkaç gün içinde alınacaktır. Drenlerin alınmasını takip eden günler içinde duş alabilmeniz mümkün olacaktır. Ameliyat sonrası destekleyici bir korse giydirilecektir. Genellikle alınması gereken dikiş olmayacaktır ve iki hafta içinde işinize dönebilmeniz beklenir, ancak bu bazen daha uzun olabilir. Yara izleriniz 6 ay -1 yıl içinde düzleşip solarak sizi daha az rahatsız eder hale gelir.

KARIN GERME AMELİYATI :
Ameliyatsüresi:3saat. Anestezi şekli: Genel.
Yatış süresi: 1 gün.
Ameliyat sonrası ağrı : Karın kaslarının gerilmesine bağlı olarak hissedilen ağrı ilk bir kaç gün rahatsız edici olabilir ve eğilip doğrulurken sıkıntınız olabilir. 5. günden daha rahat edilir. Şişme-morarma: ilk üç gün şişme, genellikle liposuctiona bağlı kasık ve bel kısmında morarma.
Pansuman: 5. gün tamamen çıkarılıyor, korse 3 hafta daha devam ediyor
Dikişler: Alınması gereken dikiş yok.
İşe dönüş: 10-15.gün
İyileşme: Ağrı eşiğinize bağlı olarak 5. günden sonra kendi işinizi görebilir, 15. günden sonra uzun yürüyüşler yapabilir, 6. haftadan sonra spora başlayabilirsiniz. Son şekil 6. aydan sonra

 Karın germe Hasta bilgilendirme ve onam formu

Bu form yapılacak ameliyatla ilgili hasta ve yakınlarını bilgilendirmek için hazırlanmıştır ve okutularak onaylatılması yasal bir zorunluluktur. Bilgi formları öngörülen cerrahi tedavilerin risk ve komplikasyonlarını açıklamak; diğer tedavi seçenekleri konusunda bilgi iletmek amacı ile kullanılırlar. Tanımlanan riskler çoğu hastanın pek çok koşulda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tanımlanmıştır. Ancak bu form bütün tedavi şekillerinin risklerini içeren bir belge olarak düşünülmemelidir. Kendi kişisel sağlık durumunuza ya da tıbbi bilginize bağlı olarak, plastik cerrahınız size değişik bilgiler ya da ek bilgiler verebilir.
Aşağıda yazılı bütün bilgileri dikkatlice okuyup tüm sorularınızın yanıtlarını bulmadan son sayfadaki formu imzalamayınız.
 

KARIN GERME AMELİYATI (ABDOMİNOPLASTi)
Karın germe ameliyatı, orta ve alt karın bölgesinde bulunan yağ fazlzlığının ve sarkık haldeki derinin alındığı ve karın kaslarının gerilerek sağlamlaştırıldığı bir cerrahi girişimdir. Karın germe ameliyatı bir şişmanlık tedavisi değildir. Şişman kişiler bu cerrahi girişimden önce verebilecekleri miktarda kilo vermelidirler. Karın germe ameliyatı için plastik cerrahlar tarafından kullanılan pek çok teknik vardır. Karın germe ameliyatı, diğer vücut hatlarına yönelik düzeltme ameliyatları ile birlikte yapılabilir.
Ameliyat öncesi:
Bu dönemde cerrahınız size uyulması gereken bazı noktaları hatırlatacaktır. Özellikle eğer sigara içiyorsanız, buna ameliyattan 2 hafta öncesinden iki hafta sonrasına kadar ara vermelisiniz. Bu dönemde güneşte fazla kalmamalısınız. Eğer kullanıyorsanız E vitamini ve aspirine bu dönemde ara veriniz ve ameliyat öncesi ağır diyet rejimlerinden kaçınınız. Soğuk algınlığı ya da başka bir enfeksiyon ameliyatın ertelenmesine sebep olabilir.
Ameliyat:
Ameliyat, işleme bağlı olarak 2–5 saat sürebilir. Sıklıkla iç çamaşırı altında gizlenebilen ve göbeğin 8-10 cm altında ve kıllı bölgenin üzerinde kalan bir kesi hattı yapılır. Göbek çevresine cerrahın tercihine göre ikinci bir kesi yapılır. Ameliyat bittikten sonra kesi hattı tercihe göre ya metal klempler ya deri üzerinde tek tek dikişler ya da derialtından gizli dikiş ile kapatılır ve pansumanlar ile örtülür. Bölgede toplanacak fazla sıvıyı emmek için dren adı verilen bir ya da iki tüp yerleştirilebilir.
Ameliyat sonrası:
İlk birkaç gün karın bölgesinde şişlik ve ağrı olabilir. Fakat bu ağrı ağrı kesiciler ile kontrol altına alınabilir. Drenler ortalama 1–3 gün, deri üzerindeki erimeyen dikişler 1–3 hafta sonra alınır. Derialtından gizli dikiş olarak uygulanan eriyebilir dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Ortalama 1–3 gün hastanede kalmanız gereklidir. Kendinizi eskisi gibi hissetmeniz birkaç ay alabilir. Günlük yaşantınıza 1-2 hafta içinde, işinize 2–4 hafta sonra dönebilirsiniz. Yara izi ilk 3–6 ay kötüye gidermiş gibi görülebilir ama bu normaldir, izlerin düzleşmesi ve solması 9 ay ila 1 yıl alabilir. Tamamen yok olmamasına rağmen iz iç çamaşırı altında dahi kolayca saklanabilir.
Alternatif Tedavi:
Vakum eşliğinde yağ alınması eğer iyi kalitede gergin bir cilt ve sınırlı yağ birikimi varsa ve karın duvarı sağlamsa normal ağırlıktaki kişilerde alternatif olarak düşünülebilir. Tüm vücut yağının azaltılmasında diyet ve egzersiz programları da etkili olabilir, ancak deri sarkıklığına etkili olmaz. Riskler ve potansiyel komplikasyonlar diye adlandırılan ameliyat sonrası, beklenmeyen ancak olası olaylar alternatif tedavilerde de ameliyatın risklerini taşır.
Karın germe ameliyatının riskleri:
Her cerrahi işlemin belli miktarda riski mevcuttur ve önemli olan sizin karın germe ameliyatı ile ilgili olanları anlamanızdır. Kişinin cerrahi işlemi kabul etmesinde işlemin risk ve faydalarının karşılaştırılması esastır. Pek çok kadın ya da erkek aşağıdaki komplikasyonlar ile karşılaşmasa bile; siz plastik cerrahınızla riskleri, potansiyel komplikasyonları ve sonuçlarını, anladığınıza emin olana kadar tartışın.
Kanama: Sık rastlanmasa da operasyon sırasında ya da sonrasında karşılaşılması olasılığı vardır. Postoperatif kanama olduğunda, biriken kanın acil drenajı ve kan transfüzyonu gerekebilir. Ameliyattan on gün öncesinden başlayarak aspirin ya da antinflamatuvar tedaviler almayınız, çünkü bu kanama riskini artırabilir.
Enfeksiyon: Bu tip cerrahi girişim sonrası enfeksiyon olağan değildir. Ameliyatı takiben enfeksiyon gelişirse antibiyotikleri içeren tedavi ya da ek cerrahi girişim gerekebilir.
Cilt duyusunda değişiklik: Karın germe sonrası alt karın bölgesinde azalmış (ya da kaybolmuş) cilt duyusu tam olarak geri dönmeyebilir.
Vücut hatlarında düzensizlikler: Karın germe sonrası vücut hatlarında düzensizlikler gelişebilir. Ek olarak gözle görünür ya da elle hissedilebilen cilt katlantıları oluşabilir.
Ciltte Bırakacağı İz: Aşırı nedbeleşme olağan değildir. Nadir vakalarda anormal izler oluşabilir. İzler çirkin ve çevre deriden farklı renkte olabilir. Anormal gelişen nedbeleşme için cerrahiyi de içeren ek tedavi gerekebilir.
Anestezi: Hem lokal hem genel anestezi risk taşır. Tüm cerrahi anestezi ve sedasyon işlemlerinde en basitten çok nadir olmakla birlikte ölüme kadar varan komplikasyonların görülme olasılığı vardır.
Asimetri: Simetrik vücut görüntüsü karın germe sonrası sağlanamayabilir. Deri gerginliği, yağ birikimleri, vücut çıkıntıları gibi faktörler nedeni ile vücutta bir asimetri daha önceden de var olabilir.
 Gecikmiş İyileşme: Yarada açılma ya da geç iyileşme olasıdır. Karının belli bölgeleri normal iyileşmeyebilir ve iyileşmesi uzun zaman alabilir. Bir kısım cilt alanları ölebilir. Bu da sık pansuman ve ek cerrahi girişim gerektirebilir. Sigara içenlerde cilt kaybı ve yara iyileşmesinde komplikasyonlara daha sık rastlanır.
Allerjik Reaksiyonlar: Nadir vakalarda kullanılan bantlara, dikiş malzemesine ya da sürülen kremlere allerjiler bildirilmiştir. Daha ciddi sistemik reaksiyonlar cerrahi işlem sırasında kullanılan ya da sonrasında reçete edilen ilaçlarla gelişebilir. Alerjik reaksiyonlar ek tedavi gerektirebilir.
Akciğer Komplikasyonları: Akciğer komplikasyonları hem kan pıhtısına (pulmoner emboli) hem de genel anestezi sonrası akciğerlerin sönmesine bağlı olarak gelişebilir. Her iki komplikasyon için de tedavi hastaneye yatırılmayı ve ek tedavileri gerektirebilir. Akciğer embolisi bazı durumlarda hayat tehdit edici ve ölümcül sonuçlara neden olabilir.
Seroma: Karın duvarı ve cilt arasında sıvı birikimi nadiren gelişebilir. Geliştiğinde ise drenajı için ek tedavi gerekebilir.
Göbek Deliği: Göbek deliğinin nedbeleşmesi, kabul edilemez bir görüntüde olması ya da kaybı gelişebilir.
Uzun Dönem Etkiler: Yaşlanmaya, gebeliğe ve kilo alıp vermeye bağlı olarak ameliyat bölgesi dışında vücut konturu değişiklikleri gelişebilir.
Ağrı: Karın germe sonrası nedbe doku içinde kalmış sinir uçları nedeni ile nadiren kronik ağrı gelişebilir.
Tatmin Edici Olmayan Sonuçlar: Geçirdiğiniz cerrahi işlemin sonuçları ile ilgili olarak nadiren hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu tip sonuçları düzeltmek için ek cerrahi girişim gerekebilir.

3 thoughts on “Karın germe estetiği

  1. dogumdan sonra ortaya cıkan sarkma ve yagların gıderılmesınde uygulanması gereken yagların alınmasıyla yapılan bır ıslemdır.

  2. karın germe ameliyatı olan varmı..sonuçları hakkında bilgi verirmisiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir