Salı, Mart 19, 2024
Home > Estetik Ameliyatlar > Göz ve göz çevresi estetiği

Göz ve göz çevresi estetiği

kadinca.net/estetik

Oküloplastik cerrahi göz biliminin göz kapakları-kaş, gözyaşı yolları ve orbita (göz çukuru) hastalıklarıyla ilgilenen branşıdır. Okuloplasti bölümünde göz torbalarının alınmasından protez göze, göz içi tümör ameliyatlarından, botoxa kadar her türlü tedavi ve estetik cerrahi uygulamaları gerçekleştirilmektedir.Göz estetiği cerrahisi, göz çevresi, göz kapakları, gözyaşı yolları ve orbita (göz çukuru) hastalıklarıyla ilgilenen bir branştır. Göz estetiği (oküloplasti) bölümünde göz çevresindeki kırışıklıkları gidermek için botox ile sarkmış kaşların ve kırışmış alının doğal görünümüne kavuşturulmasından, göz kapakları cilt fazlalığı ve torbalarının alınmasına, protez göze, göz içi tümör ameliyatlarına kadar her türlü tedavi ve estetik cerrahi uygulamaları yapılmaktadır.

Göz estetiği operasyonları konunun uzmanı doktorlar tarafından ihtiyacı tespit edilmiş her yaştaki bireylere uygulanabilir. Hastanemizde uyguladığımız estetik cerrahilerin amacı kişiye daha sağlıklı ve doğal bir görünüm vermek, kişiyi olduğu yaşta ama çok daha sağlıklı ve dinç bir görünüme kavuşturmaktır.

Bu sebeple göz kapağı cerrahisinin gözkapağı anatomisine yakın ve kozmetik cerrahi ilkelerini bilen oküloplastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir. Dünya Göz Hastaneleri’nde bu ameliyatların tamamı oküloplasti alanında eğitim almış konunun uzmanı doktorlar tarafından, yalnızca bu operasyonların teşhisinin ve tedavisinin yapıldığı Göz Estetiği (Oküloplasti) Merkezlerinde gerçekleştirilmektedir.

Dünyagöz Göz Estetiği Merkezleri’nde botox ile göz çevresi estetiği, göz altı torbaları operasyonları, göz kapağı estetiği, göz kapağı kasılmalarının giderilmesi ve tiroide bağlı gözün öne doğru çıkıklığı ameliyatları, hareketli göz protez ameliyatları ve göz yaşı kanal tıkanıklığı ameliyatları yapılmaktadır.

Oküloplastik Cerrahi İle İlgili 9 Uygulama:

– Göz Çevresi BOTOX: Kazayağı bölgesi, burun kökü, alın çizgileri kırışıklık tedavisi, kaş kaldırma ve şekillendirme.

-Göz Kapağı Estetiği (blefaroplasti): Gözaltı torbaları ve üst göz kapağındaki
estetik sorunlar tedavi edilebilir. Ameliyatlarda Karbondioksit Lazer veya radyofrekans cihazı kullanılır. Böylece kesi yerinde kanama çok az olur, iz kalmaz ve iyileşme süresi kısalır.

-Kapak Düşüklüğü (ptozis) ameliyatları: Kapak düşüklükleri doğuştan olabilir ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Doğuştan olanlarda görmeyi etkilediği için çocuk yaşta düzeltilmesi gerekebilir. Gözü tam veya yarı yarıya kapatan kapa düşüklüğünde göz tembelliği riski olduğundan cerrahi uygun şartlar oluştuğunda çok bekletilmeden yapılmalıdır.Göz kapağını kaldıran kas tamir edilir ya da kapak askı yöntemi ile kaldırılır.

-Göz kapağı şekil bozukluklarının tedavisi: Doğuştan ya da yaşa bağlı olarak göz kapaklarında gelişen içe ya da dışa dönme, kirpik bozuklukları, göz kapağı tümörleri gibi hastalıkların tedavileri yapılır.

-Tiroide bağlı kapak bozukluklarının tedavisi: Tiroid hastalığına bağlı olarak göz kapaklarında açılma, gözün ileri doğru itilmesi ya da şaşılık gibi göz bozuklukları oluşabilir. Bu durumlarda cerrahi ya da ilaçlı tedavi uygulanılır.

-Yüz felcine bağlı kapak bozukluklarının tedavisi: Yüz felcine bağlı olarak gözün alt kapağında sarkma ve göz kapaklarının kapanamaması gibi problemler oluşabilir. Böyle durumlarda alt kapak cerrahisi ve üst göz kapağına altın ağırlık yerleştirilmesi ameliyatı uygulanır.

-Göz kapağı spazmlarında tedavi: İstemsiz olarak oluşan göz kapağı spazmlarında (blefarospazm), botulinum toksini (botox) enjeksiyonları ya da ameliyat (myektomi) uygulanır.

-Hareketli göz protezi: Görmeyen, ağrılı ve kötü görünen gözlere uygulanır. Nadiren de olsa gözün habis tümör sebebiyle alınması gerekebilir. Böyle durumlarda göz alınır ve hareketli göz protezi uygulanır.

-Gözyaşı kanal tıkanıklıkları: Doğuştan ya da ileri yaşlarda oluşabilir. Sulanma ve iltihaplanmaya yol açar. Çocuklarda sondalama (probing), erişkinlerde ise ameliyat (multidiode Lazer DSR) ile kesisiz, ağrısız ve izsiz olarak tedavi edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir