Cuma, Nisan 26, 2024
Home > Estetik Ameliyatlar > Meme Küçültme Estetiği

Meme Küçültme Estetiği

Meme küçültme ameliyatları; normalden büyük ve sarkmış olan memeleri normal boyutlara ve dikliğine kavuşturmak için yapılan ameliyatlardır. Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Meme küçültme ameliyatlarında birçok cerrahi teknik mevcuttur. Uygulanacak teknik memenin büyüklüğüne, şekline ve cerrahın tercihine göre değişir. Ameliyat yaklaşık 2–3 saat kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası hasta aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Hastalar dikiş bölgelerindeki pansumanlarla, sporcu sutyeni şeklinde elastik özel bir sutyen giyerek 3–7 gün içinde normal hayatlarına dönebilirler.Meme Küçültme Sıkça Sorulan Sorular:Meme Küçültme ameliyatı nasıl yapılır?
Meme Küçültme ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Meme küçültme ameliyatlarında birçok cerrahi teknik mevcuttur. Uygulanacak teknik memenin büyüklüğüne, şekline ve cerrahın tercihine göre değişir. Genellikle ters T şeklinde bir iz olmaktadır.
Meme Küçültme
Son yıllarda meme altı kıvrımı boyunca kesi yapılmayan ve “vertikal mamoplasti” denen bir teknik popüler olmuştur. Bu teknikte meme başından aşağıya dikine bir iz olmaktadır. Bu izler ilk aylarda belirgin ve kırmızı görünmekte daha sonra yumuşayıp rengi açılarak daha az görünür hale gelmektedir.

Meme küçültme ameliyatı yaklaşık 2-3 saat kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası hasta 1 gün yatırılarak ertesi gün taburcu edilmektedir.

Hastalar dikiş bölgelerindeki pansumanlarla, sporcu sütyeni şeklinde elastik özel bir sütyen giyerek birkaç günde aktivite ve işlerine dönebilmektedir.
Meme Küçültme ameliyatının riskleri var mı?
Meme başında kısmi duyu kusurları olabilir. Süt bezlerinin bir kısmı çıkarıldığı için süt verme fonksiyonunda bir azalma olabilir. Bu kayıpların miktarı, memenin büyüklüğü, sarkıklığı ve uygulanan cerrahi teknikle ilişkilidir.

Meme küçültme ameliyatı sonrasında özellikle dikiş hatlarında küçük cilt kayıpları olabilmektedir. Bunlar genellikle pansumanlarla kendiliğinden düzelmektedir. Bu tip komplikasyonlar özellikle sigara içen hastalarda daha sık rastlanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir